Het gevoel van thuis

Ouderen voelen zich prettiger in een unieke omgeving die leeft. Voor een complete metamorfose van verzorgingshuizen bieden wij naast opplakdeuren ook vloer- en muurstickers. Gangen, liften en centrale hallen worden door ons voorzien van stickers en frames die een gezellig straatbeeld creëren. We hebben tientallen ontwerpen op voorraad om de sfeer van vroeger te doen herleven.

Bekijk onze projecten

Geef sfeer aan de afdeling

Afdelingsgangen ogen soms zakelijk en sfeerloos. Muurstickers voor verzorgingshuizen geven een herkenbare uitstraling. Bewoners krijgen een warm thuisgevoel dankzij iconische beelden die de hallen sieren. Eigen Deur muurstickers hielp pg-afdeling van Vitalis Peppelrode met huiselijker maken van de wandelgangen en het maskeren van uitgangen. Dementerende ouderen voelen zich bijvoorbeeld niet altijd veilig en zijn dan op zoek naar iets vertrouwds. In dit soort situaties helpt onze decoratie.

“Eerst bedekten wij de uitgang met een decoratie van een boekenkast, alleen deed dit bewoners denken aan de Tweede Wereldoorlog. In samenspraak met Eigen Deur kwamen er kenmerkende beelden uit Eindhoven. Denk aan Frits Philips, het Van Abbemuseum en het station van Eindhoven. Het viel direct in goede aarde. Paul denkt zeer goed mee en is betrokken bij iedere stap van het proces.”

Katja Ebben, manager Intensieve Zorg Vitalis Peppelrode

Voordelen van vloer- en muurstickers binnen zorginstellingen

Wij kunnen liften voorzien van decoratie en uitgangen maskeren met schitterende folies van landschappen of iconische gebouwen. Ramen beplakken we met folies wanneer gewenst en we hebben zelfs diverse Perzische tapijten in onze collectie voor op de vloer. Dit vergroot de levendigheid op de afdeling en biedt nog meer voordelen:

- Niemand kan over de kleden struikelen en een sticker is zeer rollatorvriendelijk
- Zowel muren als vloeren worden makkelijk afneembaar met de polymeerfolies
- Door de antikraslaag beschikt al onze decoratie over een zeer lange duurzaamheid
- Het draagt bij aan de algemene sfeer in zorginstellingen en aanleunwoningen