Ouderen voelen zich meer thuis dankzij Eigen Deur. Bekijk de unieke deurstickers voor het verzorgingshuis bij Eigen Deur.

Vitalis Peppelrode floreert weer dankzij Eigen Deur

Al lange tijd zat Katja Ebben, manager Intensieve Zorg bij Vitalis Peppelrode, met het idee om de fysieke omgeving van pg-bewoners huiselijker te maken. “Onze liften, instellingsdeuren en uitgangen zagen er te veel uit als kille ziekenhuisgangen. Vanuit daar keken wij naar verschillende oplossingen voor dit probleem. Per toeval kwamen wij terecht bij Paul van Straalen, kleinkind van een bewoonster, die zeer betrokken bij dit onderwerp was.”

Huiselijk en herkenbaar

Dementerende ouderen voelen zich niet altijd helemaal veilig en zijn op zoek naar iets vertrouwds. Huiselijk en herkenbaar maken van een zorgafdeling kan helpen. “Het helpt als familieleden spullen meenemen, zodat dementerende ouderen zich thuis voelen. Maar de onpersoonlijkheid bleef een probleem. Paul had hier de ideale oplossing voor. Een persoonlijke deur met kenmerken uit de goede oude tijd.”

“Eigen Deur is betrokken, efficiënt en uiterst behulpzaam”

Deuren met jaren 30’/40’ stijl
Deurstickers van Eigen Deur hebben een klassieke stijl uit de jaren ‘30/40’. Die stijl brengt ouderen naar een herkenbare periode. De hoge kwaliteit polymeerfolie met beschermlaag zorgt voor duurzaamheid. “We begonnen met één proefdeur. Die werd zo positief omarmd dat we besloten om de hele afdeling een Eigen Deur te geven. Het enthousiasme is van onschatbare waarde.”

Een echte totaalbeleving
Naast persoonlijke deuren zorgt Eigen Deur ook voor alle decoraties daaromheen. Gepersonaliseerde nummerbordjes, brievenbussen, muren tussen de deuren in, maar ook wanden voorzien van textielframes en verwisselbare schilderijen. Alles is mogelijk. “Zo krijgen ouderen een eigen straat op hun afdeling en voelt het niet als een opname, maar als een inwoning. Het totaalbeeld draagt enorm bij aan de beleving voor zowel ouderen als familie.”


 “Paul van Straalen van Eigen Deur is zeer betrokken en helpt overal waar nodig.”

Iconische beelden uit hun tijd
“Eerst bedekten wij de uitgang met een decoratie van een boekenkast, alleen deed dit bewoners denken aan de Tweede Wereldoorlog. In samenspraak met Eigen Deur kwamen er iconische beelden uit Eindhoven. Denk aan Frits Philips, het Van Abbemuseum en het station van Eindhoven. Het viel direct in goede aarde. Paul denkt zeer goed mee en is betrokken bij iedere stap van het proces.”

06-52894210

info@eigendeur.nl